Декларация за достъпност

9700 Шумен, ул. "Цар Калоян" №1 тел. 054 800373

Ученическото самоуправление в Дигиталната раница на МОН

Със съдействието на Фондация „Институт за информални иновации“ (ИИИ) в портала за образователни ресурси на Министерството на образованието и науката  „Дигиталната раница“ е създадена нова колекция „Материали за ученическо самоуправление“, която се намира в „Каталог на образователни ресурси със свободен достъп“ тук:  Образователни единици · Материали за ученическо самоуправление · Каталог на образователни ресурси със свободен достъп –Проект “Образование за утрешния ден” (mon.bg).

Съдържанието е достъпно  без регистрация за всичките 7 категории съучастници на ученическото самоуправление (1. учениците; 2. учителите; 3. директорът; 4. родителите; 5. местните институции, обществениците, медиите; 6. бизнесът; 7. структурите на гражданското общество) и включва три електронни книги, в които членове от екипа на ИИИ са съавтори или съставители:

Сборник с добри практики „Управляваме училището с ученическо самоуправление“ · Каталог на образователни ресурси със свободен достъп –Проект “Образование за утрешния ден” (mon.bg) – сборник с добри практики на 28 училища от всяка област на страната.

Ученическото самоуправление – Пътеводител · Каталог на образователни ресурси със свободен достъп –Проект “Образование за утрешния ден” (mon.bg) – методическо помагало по поръчка на МОН.

Ученическото самоуправление – лесно и интересно. Модели · Каталог на образователни ресурси със свободен достъп –Проект “Образование за утрешния ден” (mon.bg) – сборник с материали и добри практики на 3 столични училища.

С отворените образователни ресурси за ученическото самоуправление се  разпространяват методики и практики, които не само да подпомагат съществуващите ученически организации за самоуправление, но и да се създадат нови от нивото на всяка паралелка, през нивото на класа и училищните етапи до общоучилищното ниво.

С колекцията „Материали за ученическо самоуправление“ е поставено началото и ще се радваме тя да се обогатява с нови полезни материали за обмяна на опит и добри практики на ученическо самоуправление в училищата от цялата страна.

Още новини

прочети повече >
прочети повече >
прочети повече >
прочети повече >
прочети повече >
Skip to content